Losos v zeleninovém kabátku s olivovou omáčkou a houbovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Květák
  • 600 g Losos obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko - podmáslí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 20 g Nové koření celé
  • 120 g Olivy černé
  • 25 g Šalotka
  • 14 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 80 ml Voda pitná
  • 150 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Kopr čerstvý
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno bílé
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1064 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1240 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 292 mg
  • Draslík 1072.2 mg
  • Vláknina 14838.4 mg
  • Vitamín A 14838.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingredience na kabátek nasypeme do mísy a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě poloviny, jednu smícháme s rajčatovým protlakem a druhou se špenátovým. Znovu důkladně propracujeme a zabalené ve fólii necháme odležet několik hodin v lednici. Poté každé rozválíme na tenký plát a pokrájíme na pruhy o rozměru cca 15cm x 0,5cm

  • 2

    Mezi chlazením těsta připravíme lososa. Rybu očistíme, stáhneme z kůže a odstraníme všechny kosti. Filety pokrájíme na obdélníky nebo čtverce. Lehce osolíme, poprášíme bílým pepřem, zakápneme vínem, citronovou šťávou, posypeme nasekaným koprem a necháme marinovat.

  • 3

    Na pracovní plochu pokládáme střídavě svisle a vodorovně obě barevná těsta. Do středu propletené osnovy vložíme porci marinované ryby, důkladně zabalíme a přitiskneme. Konce odřízneme. Všechno zabalené maso poté pošírujeme v páře z vývaru, vína a koření, max. 15 minut.

  • 4

    Připravíme omáčku. Šalotku najemno nasekáme a na rozpáleném tuku osmahneme. Přisypeme olivy, pokrájený česnek a zašleháme máslo a podmáslí. Osolíme dle chuti a případně rozmixujeme. Na ragú natrháme hlívu ústřičnou a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme. Květák rozebereme na růžičky a spaříme je vroucí vodou s kořením a vínem.

  • 5

    Při podávání do středu každého talíře vložíme zabaleného lososa, kolem rozdělíme hlívu a květák, části omáčky přelijeme maso a zbylou dozdobíme talíř. Doplníme snítkou kopru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu