Pečený losos s rajčatovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1500 g Losos obecný
  • 80 g Máta
  • 80 g Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 1719.4 mg
  • Vitamín A 1719.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčatovou nádivku připravíme smícháním 2 zralých rajčat, 1 malé červené cibulky, 1 lžičky citronového pepře, 80 g nakrájeného čerstvého koriandru, 80 g nakrájené čerstvé máty, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce citronové šťávy. Rajčata, cibulku, koriandr a mátu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Čerstvého lososa o váze asi 1,5 kg, rozřízneme, dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme papírovou utěrkou a potřeme směsí olivového oleje s citronovou šťávou. Potřenou rybu položíme na alobal s pečícím papírem a připravenou rajčatovou nádivkou vyplníme břišní dutinu, spojíme párátky nebo sešijeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Rybu s nádivkou položíme na plech a pečeme 50-60 minut v troubě předehřáté na 180°C. Losos zůstane uprostřed růžový. Z upečeného lososa vytáhneme párátka nebo nitě a položíme na předehřátou mísu.

Komentáře k receptu