Chutné bramboráčky s lososem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 150 g Losos uzený
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kopr čerstvý
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 dl Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 9 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 1093 mg
- Vláknina 3912 mg
- Vitamín A 3912 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Pak je necháme chvíli chladnout a oloupeme je. Přidáme mléko, našťoucháme, podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Šalotky oloupeme a jemně nasekáme, vejce rozšleháme a s moukou i šalotkami přidáme k bramborám, mícháním vytvoříme řidší těsto.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme 2 - 3 minuty po každé straně malé bramboráčky, dokud nemají zlatavou barvu. Na každý bramboráček použijeme 2 lžíce těsta. Opečené usušíme v savém papírovém ubrousku a dáme na talíři do tepla - například do mírně rozehřáté trouby, dokud neupečeme všechny.
-
4
Kopr jemně nasekáme, smícháme se smetanou, lososa nakrájíme na jemné plátky, menší než bramboráčky.
-
5
Bramboráčky podáváme s plátkem lososa nahoře, přelitým lžící koprové smetany a lehce posypané pepřem, můžeme je také jemně pokapat citronovou šťávou.