Lososí piroh (kulebjaka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Rýže dlouhozrnná
  • 50 g Houby čerstvé
  • 375 g Listové těsto
  • 420 g Losos ve vlastní šťávě
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 211 mg
  • Draslík 481.2 mg
  • Vláknina 4448.8 mg
  • Vitamín A 4448.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dlouhozrnnou rýži uvaříme podle návodu a 1 hodinu necháme chladnout. Mezitím uvaříme 2 středně velká vejce natvrdo (vložíme do studené vody a jakmile voda začne bublat vaříme 10 minut), pod studenou vodou je oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej v pánvi, nasypeme najemno nasekanou cibuli a smažíme do změknutí, asi 5 minut. Přisypeme nasekanou čerstvou petrželku, nadrobno nasekané houby a smažíme 3-4 minuty, potom přilijeme citronovou šťávu, osolíme a opepříme.

  • 2

    Z listového těsta vyválíme plát, kratší strana má 30 cm, ve 2/3 plát rozřízneme a vzniknou tak 2 obdélníky. Menší obdélník dáme na plech, na několika místech jej propíchneme vidličkou.

  • 3

    Cibulovou směs, uvařenou rýži, nasekaná vejce a malé kousky lososa zamícháme. Směs navršíme na menší obdélník připravený na plechu, rohy těsta překryjeme směs. Poté větší obdélník položíme přes narovnanou směs, okraje navlhčíme a zasuneme dospod, aby se těsto uzavřelo. Nahoře těsto nařízneme, potřeme mlékem a v troubě pečeme 25-30 minut při teplotě 200°C.

Komentáře k receptu