Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou
Suroviny
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Losos - filety
- 125 g Sýr Ricotta
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Chřest bílý
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Koriandr čerstvý
- 5 g Sůl
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Kopr čerstvý
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1111 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 257.9 mg
- Draslík 472.3 mg
- Vláknina 7870 mg
- Vitamín A 7870 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ricottu smícháme s na kostičky nakrájeným lososem, koprem, solí a pepřem. Zaděláme těsto, necháme ho 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dva pláty. Na jeden pruh poklademe 5 cm od sebe kopečky náplně a přikryjeme druhým pruhem těsta. Vytvoříme ravioli.
-
2
Chřest nakrájíme na kolečka, špičky dáme stranou, a osmažíme ho na másle. Osolíme, opepříme. Polovinu chřestu rozmixujeme se smetanou a vaříme do zhoustnutí.
-
3
Ravioli uvaříme společně se špičkami chřestu a podáváme je s omáčkou, zdobíme koriandrem.