Bramborové karbanátky s treskou a lososem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 225 g Treska aljašská
- 225 g Losos obecný
- 120 g Strouhanka
- 6.67 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 8 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 1116.7 mg
- Vláknina 13868.2 mg
- Vitamín A 13868.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši.
-
2
Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky.
-
3
Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut.
-
4
Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem.