Bramborové karbanátky s treskou a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 225 g Treska aljašská
  • 225 g Losos obecný
  • 120 g Strouhanka
  • 6.67 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 1116.7 mg
  • Vláknina 13868.2 mg
  • Vitamín A 13868.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši.

  • 2

    Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky.

  • 3

    Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut.

  • 4

    Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem.

Komentáře k receptu