Zapečené cannelloni s lososovou náplní
Suroviny
- 400 g Canneloni
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Losos - filety
- 150 g Pórek
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 40 g Sýr Ricotta
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Bazalka
- 5 g Maizena - kukuřičný škrob
- 2 g Šafrán
- 50 g Mouka polohrubá
- 500 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 25 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 127.6 mg
- Draslík 615.8 mg
- Vláknina 3281 mg
- Vitamín A 3281 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
-
2
Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.