Zapečené cannelloni s lososovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Canneloni
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Losos - filety
  • 150 g Pórek
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 40 g Sýr Ricotta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 5 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 g Šafrán
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 615.8 mg
  • Vláknina 3281 mg
  • Vitamín A 3281 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla a mléka uvaříme světlý bešamel, ochutíme solí, pepřem a šafránem, omáčku necháme zvolna provářet asi 15 minut. Když je omáčka krémovitá, hrnec odstavíme a vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.

  • 2

    Filety nasekáme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a s prolisovaným česnekem zesklovatíme na horkém másle a odstavíme. Smetanu se škrobovou moučkou vymícháme dohladka a přidáme k pórku, okořeníme, vmícháme lososa a ricottu a krátce promícháme. Do vychladlé omáčky vmícháme nadrobno nasekanou bazalku. Cannelloni naplníme připravenou lososovou náplní. Dno větší zapékací mísy potřeme bešamelem, na něj položíme cannelloni, přelijeme zbývajícím bešamelem a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova 25-30 minut při 200-220 °C.

Komentáře k receptu