Losos na sektu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 240.1 mg
- Draslík 718.4 mg
- Vláknina 1011.7 mg
- Vitamín A 1011.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 878.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vnitřek očištěného lososa osolíme a opepříme. Hlavu a ocas zabalíme do alobalu. Šalotku a žampióny drobně nakrájíme a rozložíme do pekáče. Navrch položíme rybu, kterou poklademe kousky másla a zalijeme polovinou sektu. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme podle váhy ryby (13-15 minut na 500 g). Během pečení poléváme po malých dávkách zbytkem ohřátého sektu a vypečenou šťávou. Nožem u páteře zjistíme, zda je ryba hotová.
-
2
V opačném případě zmírníme teplotu a krátce prodloužíme dobu pečení.
-
3
Z ryby odstraníme alobal a kůži a opatrně ji celou přeneseme na servírovací podnos. Zakryjeme a udržujeme v teple.
-
4
Šťávu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme, přidáme smetanu smíchanou se žloutky, dochutíme a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí.
-
5
Omáčkou přelijeme lososa a zbytek podáváme v omáčníku. Dozdobíme snítkami kopru.