Jednohubky ze žitného chleba

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Salám uherský
  • 50 g Sušené hovězí
  • 6 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Sýr krémový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 47.2 mg
  • Draslík 385.6 mg
  • Vláknina 10857 mg
  • Vitamín A 10857 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Část žitného chleba rozkrájíme na 24 kousků a rozložíme na pracovní plochu. Osm z nich namažeme máslem. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme. Dalších 8 chlebíčků pokryjeme sušeným hovězím masem a ozdobíme cibulkou.

  • 2

    Očistíme a zbavíme semen papriky, nakrájíme je na malé kousky. Chlebíčky namazané máslem pokryjeme nakrájeným salámem a paprikami.

  • 3

    Krémový čerstvý sýr smícháme s křenem a smetanou. Zbylých 8 kousků pomažeme vzniklou pomazánkou. Nakrájíme uzeného lososa a obložíme jím chlebíčky s čerstvým sýrem. Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu