Pečená směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Pražma
  • 600 g Losos obecný
  • 60 g Petržel - nať
  • 30 g Šalvěj čerstvá
  • 60 g Rozmarýn čerstvý
  • 90 g Olej olivový
  • 60 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1399 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1586 mg
  • Bílkoviny 321 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1329 mg
  • Draslík 1902.3 mg
  • Vláknina 12730 mg
  • Vitamín A 12730 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Omyjeme bazalku, lístky šalvěje a rozmarýn, osušíme a hrubě nasekáme. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme, promyjeme a vyložíme břišní dutiny trochou nasekaných aromatických bylinek, špetkou soli a pepře. Očistíme krevety, omyjeme, překrojíme podélně na poloviny a odstraníme černé střívko. Nakrájíme plátky lososa na stejnou velikost. Pražmy, krevety a plátky lososa dáme do hluboké mísy.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané aromatické bylinky, oloupaný a na tenké plátečky pokrájený stroužek česneku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechny ingredience vymícháme vidličkou, aby se spojily, a přelijeme touto směsí ryby v míse. Necháme alespoň 30 minut marinovat.

  • 3

    Scedíme ryby z marinády a narovnáme na mřížku grilu. Pražmy pečeme asi 15 minut, uprostřed pečení obrátíme. Krevety a plátky lososa pečeme 8 minut a rovněž v polovině pečení otočíme. Podáváme horké, posypané zbývající směsí nasekaných bylinek.

Komentáře k receptu