Teplý rybí koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6208 kcal
- Sacharidy 303 g
- Tuky 227 g
- Sodík 8035 mg
- Bílkoviny 1518 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 6532 mg
- Draslík 3077.3 mg
- Vláknina 26491.6 mg
- Vitamín A 26491.6 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.
-
2
Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
-
3
Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.