Jednohubky z lososa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 725.2 mg
- Vláknina 5662.5 mg
- Vitamín A 5662.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lososa omyjme, osušíme utěrkou a ostrým nožem z nich odřízneme kůži. Nakrájíme je na proužky. Očistíme pórek, odkrojíme kořínky a horní část tvrdé zelené natě, odstraníme vnější zelené listy a pokrájíme ho na kolečka. Omyjeme také pažitku a fenyklovou nať, vše jemně pokrájíme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozložíme v ní kolečka pórku.
-
2
Lososové jednohubky si připravíme tak, že plátky ryby svineme a konce zasuneme dovnitř. Naskládáme je na kolečka pórku, mírně osolíme, posypeme trochou čerstvě mletého pepře, zalijeme bílým vínem. Asi 10 minut potom pečeme v troubě předehřáté na 180°C.
-
3
Jakmile jsou chuťovky hotové, pomocí ploché kuchyňské lopatky je přendáme na nahřátý taliř. Vypečenou šťávu scedíme do hrnce a přimícháme smetanu, prudce vaříme a nakonec vmícháme nasekanou pažitku a fenyklovou nať. Jednohubky podáváme u stolu s hotovou omáčkou.