Losos po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 250 g Rýže loupaná
  • 1 g Kmín celý
  • 2 g Anýz celý
  • 5 ml Víno rýžové čínské
  • 400 ml Vývar rybí
  • 3 ml Ocet rýžový
  • 3 ml Sójová pasta Miso
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 1 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 635.4 mg
  • Vláknina 3912 mg
  • Vitamín A 3912 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zakoupenou rýži uvaříme dle návodu.

  • 2

    Mezitím, než rýže změkne, svaříme rybí vývar se sójovou omáčkou, vínem, sójovou pastou (miso) a anýzem. Celý vývar povaříme asi 5 minut.

  • 3

    Na oleji orestujeme naporcovaného a zlehka osoleného lososa. Lososa restujeme 2 minuty z každé strany. Orestovaného lososa ponoříme do převařeného, ochuceného a ještě horkého vývaru. Ponořeného lososa necháme ve vývaru 1 minutu. Vývar s lososem už nevaříme.

  • 4

    Jakmile rýže změkne, přidáme k ní kmín a vše promícháme. Servírujeme v hlubokých talířích. Lososa i rýži přelijeme ochuceným vývarem.

Komentáře k receptu