Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 5 g Citronová kůra
  • 8 g Cibulka jarní
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 200 g Losos uzený
  • 175 g Mouka polohrubá
  • 2 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 g Pepř bílý
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 144.9 mg
  • Draslík 239.8 mg
  • Vláknina 2541.3 mg
  • Vitamín A 2541.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.

  • 3

    Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.

Komentáře k receptu