Ryba v pivním těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mořská štika - filety
  • 20 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 ml Olej stolní
  • 250 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 6 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1108 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 297.2 mg
  • Vláknina 12944.5 mg
  • Vitamín A 12944.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko.

  • 2

    Dejte asi na 30 minut do ledničky.

  • 3

    V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky ryby namáčejte do teštíčka a smažte 4 až 5 minut krásně dozlatova.

  • 4

    Přebytečný tuk odsajte papírovými kuchyňskými utěrkami.

  • 5

    Podávejte s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu