Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 960 mg
- Vláknina 16598 mg
- Vitamín A 16598 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 158.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nakrájíme na kosočtverce, cibuli na osminky. Vše spolu s růžičkami brokolice uvaříme cca 4min v páře.
-
2
Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, poté odstavíme, přidáme ančovičky, rozmačkáme je a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vlijeme ocet a ochutíme solí.
-
3
Talíře vyložíme listy čekanky, navrstvíme podušenou zeleninu, posypeme jablkem a přelijeme olejem s ančovičkami.