Zelenina dušená v páře s cibulí a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brokolice
  • 230 g Kapusta hlávková
  • 200 g Brambory
  • 180 g Cibule červená
  • 140 g Mrkev kořen
  • 30 ml Ocet jablečný
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Jablka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 960 mg
  • Vláknina 16598 mg
  • Vitamín A 16598 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nakrájíme na kosočtverce, cibuli na osminky. Vše spolu s růžičkami brokolice uvaříme cca 4min v páře.

  • 2

    Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji, poté odstavíme, přidáme ančovičky, rozmačkáme je a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Vlijeme ocet a ochutíme solí.

  • 3

    Talíře vyložíme listy čekanky, navrstvíme podušenou zeleninu, posypeme jablkem a přelijeme olejem s ančovičkami.

Komentáře k receptu