Pečená treska s bylinkovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 764.8 mg
- Vláknina 334.9 mg
- Vitamín A 334.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako směs bylinek použijeme např. bazalku, pažitku, tymián a petrželku. Nasekáme je najemno a smícháme se změklým máslem, česnekem a strouhankou. Ochutíme solí, pepřem a přidáme šťávu vylisovanou z 1/4 citronu.
-
2
Ze vzniklé hmoty vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a dáme vychladit do lednice.
-
3
Tresku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Poté na rybu poklademe tenké plátky směsi bylinek, vložíme do rozpálené trouby nebo pod gril a zprudka zapečeme.