Kapr na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 88.1 mg
- Draslík 437.6 mg
- Vláknina 693 mg
- Vitamín A 693 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra osolíme a okmínujeme. Vložíme je do rozehřátého oleje a po všech stranách opékáme dozlatova.
-
2
Opečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vlažnou vodou. Podle potřeby osolíme a vaříme, až se šťáva odděluje od tuku a houstne.
-
3
Nakonec pečeného kapra přelijeme šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.