Špagety s tuňákem a řeřichou
Suroviny
- 500 g Tuňák obecný
- 115 g Olivy černé
- 500 g Špagety, Makarony
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Řeřicha
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 13 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 731 mg
- Vláknina 11095.5 mg
- Vitamín A 11095.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, necháme okapat a nasypeme do mísy.
-
2
Přidáme tuňáka, stonky a listy řeřichy, olivy, najemno nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, ocet, olej a citronovou šťávu. Ochutíme a ihned podáváme.