Rajčatová omáčka se sardelkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 163.2 mg
  • Vláknina 1618.9 mg
  • Vitamín A 1618.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme částí vody a zvolna povaříme dohladka.

  • 2

    Potom přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve zbylé vodě a chvíli povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou sardelku, mletou papriku a víno. Omáčku podle chuti osolíme a okořeníme špetkou tymiánu.

Komentáře k receptu