Rajčatová omáčka se sardelkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 163.2 mg
- Vláknina 1618.9 mg
- Vitamín A 1618.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpálíme na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme částí vody a zvolna povaříme dohladka.
-
2
Potom přidáme rajčatový protlak rozmíchaný ve zbylé vodě a chvíli povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou sardelku, mletou papriku a víno. Omáčku podle chuti osolíme a okořeníme špetkou tymiánu.