Pečená zelenina s Aljašskou treskou
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 200 g Aljašská Treska filé LIDL
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Sůl bylinková
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 736.1 mg
- Vláknina 10220.6 mg
- Vitamín A 10220.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté papriky a chilli papričku rozkrájíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužku, chilli na nudličky. Omytou cuketku, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, oloupané cibule na tenká kolečka, stroužky česneku na plátky. Zeleninu v míse promícháme se solí a čerstvě pomletým pepřem.
-
2
Mražené rybí filé z Aljašské tresky omyjeme, osušíme posypeme solí, pepřem, červenou paprikou a kmínem. Dno pekáčku vytřeme olejem, pak zeleninu rozložíme po celém dně, na zeleninu poklademe porce rybího filé, vše pokapeme olivovým olejem, pekáček zakryjeme a vložíme do středu vyhřáté troubu. Pečeme 15 minut, pak odebereme poklici, filé obrátíme a vše pečeme bez poklice dalších 15-20 minut. Během pečení rybu polijeme 1-2x šťávou, kterou pustila zelenina.
-
3
Upečené porce rybího filé dáme na talíře, dokola je obložíme upečenou zeleninou a hned servírujeme. Dobrou chuť.