Pstruh obalovaný v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 70 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 267.7 mg
- Draslík 959.7 mg
- Vláknina 3315 mg
- Vitamín A 3315 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky.
-
2
Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu.
-
3
V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova.
-
4
Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem.