Halibut na řecký způsob
Suroviny
- 100 g Sýr smetanový 65%
- 125 g Majonéza
- 1 ks Citrony
- 4 ks Halibut atlantický
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2015 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 316 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 505 mg
- Draslík 6983.4 mg
- Vláknina 4079 mg
- Vitamín A 4079 mg
- Vitamín B6 5.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 16.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrojíme na osminky, naskládáme do zapékací mísy, přelijeme 2 lžícemi oleje, vinným octem a osolíme.
-
2
Malý pekáček vyložíme pečicím papírem a zlehka potřeme olejem. Vložíme rybí filé kůží dolů, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Rozmícháme smetanový sýr s majonézou, nasekaným koprem, nasekanou mátou, citronovou šťávou a tuto směs rozdělíme na ryby. Na každou přidáme dvě kolečka citronu. Pokapeme zbytkem olivového oleje a pečeme v rozehřáté troubě i s rajčaty cca 15min.
-
4
Rybu podáváme s rajčaty.