Štika s mrkví a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 214.6 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou menší štiku (bez šupin) zbavíme hlavy, ploutví, podélně ji rozkrojíme a vykostíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Z tenkého alobalu nastříháme 4 čtverce přibližně 25x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyjeme, osušíme a očistíme zeleninu: mladou jarní mrkev, pórek, chemicky neošetřený citrón a cherry rajčata. Mrkev nastrouháme na tenké hranolky, pórek pokrájíme na tenká kolečka a v míse zeleninu promícháme. Ještě si nakrájíme 8 tenkých plátků slaniny a 4 plátky másla.
-
2
Na střed každého alobalu dáme zeleninu, na ni plátek slaniny a másla.
-
3
Omyté a osušené porce z čerstvé štiky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a položíme je na zeleninu. Navrch každé porce ryby poklademe zbývající tenké plátky slaniny, přidáme čtvrtku citrónu a rajčátko. Okraje alobalu přitáhneme k sobě a zavineme. Zbývající okraje musíme též zavinout, aby nevytekla šťáva. Takto upravené balíčky poskládáme do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 185-190°c přibližně 20 minut.