Sushi s rybami a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 266.2 mg
- Vláknina 3855 mg
- Vitamín A 3855 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelený chřest vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 5 minut. Poté chřest scedíme, necháme vychladnout. Syrové filety z tuňáka a lososa bez kůže nakrájíme na tenké plátky, červenou řepu i ředkev rozkrájíme na nudličky, pažitku a kopr posekáme nadrobno.
-
2
Plátky řasy nori rozložíme na podložku, potřeme majonézou, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch rozložíme plátky ryb, nudličky zeleniny, podélně přiložíme stonky chřestu, řasy pomocí podložky zavineme do závitků a okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitky potřeme olejem a obalíme v kopru. Pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř, posypeme pažitkou a podáváme.