Pečené brambory plněné tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 8 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 945 mg
- Vláknina 12207.5 mg
- Vitamín A 12207.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme 4 větší brambory, důkladně je omyjeme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.
-
2
Mezitím připravíme náplň. Tuňáka vyklopíme z konzervy do misky, přidáme okapanou nakládanou kukuřici, posekanou pažitku, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice, dokud se brambory nedopečou.
-
3
Brambory vyjmeme, necháme 5 minut vychladnout, podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.