Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche
Suroviny
- 400 g Brambory
- 400 g Zelí kysané
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 150 g Sýr Parmezán
- 800 g Filety z tresky tmavé
- 16 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 ks Cibule
- 4 ks Jablka
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 dl Créme fraiche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 42 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 233.5 mg
- Draslík 738 mg
- Vláknina 12992.2 mg
- Vitamín A 12992.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme.