Pstruh smažený v kukuřičné mouce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Oříšky piniové
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 60 g Anglická slanina
  • 16 g Olej slunečnicový
  • 800 g Pstruh
  • 60 ml Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 126.2 mg
  • Draslík 897.4 mg
  • Vláknina 2787.5 mg
  • Vitamín A 2787.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žlutou kukuřičnou mouku smícháme se solí, mletým pepřem, vykuchané pstruhy v této směsi obalíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme ryby a osmažíme z obou stran do zlatova. Z každé strany smažíme zhruba 5 - 6 minut. Ryby vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vsypeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme. Slijeme přebytečný tuk, ke slanině přisypeme piniové oříšky, orestujeme, zalijeme limetkovou šťávou, prohřejeme a pstruhy na talířích šťávou přelijeme.

Komentáře k receptu