Pstruh smažený v kukuřičné mouce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1199 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 126.2 mg
- Draslík 897.4 mg
- Vláknina 2787.5 mg
- Vitamín A 2787.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žlutou kukuřičnou mouku smícháme se solí, mletým pepřem, vykuchané pstruhy v této směsi obalíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme ryby a osmažíme z obou stran do zlatova. Z každé strany smažíme zhruba 5 - 6 minut. Ryby vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vsypeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a osmažíme. Slijeme přebytečný tuk, ke slanině přisypeme piniové oříšky, orestujeme, zalijeme limetkovou šťávou, prohřejeme a pstruhy na talířích šťávou přelijeme.