Rybí guláš s rýží
Suroviny
- 100 g Cibule
- 120 g Rýže loupaná
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 30 g Chilli paprička
- 150 g Olivy nakládané
- 150 g Paprika červená
- 10 g Koření na ryby
- 25 g Tymián čerstvý
- 500 g Filé z mečouna
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 15 g Mouka čočková
- 300 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar rybí
- 25 ml Citronová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1860 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 725.1 mg
- Vláknina 11130 mg
- Vitamín A 11130 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mečouna nakrájíme na menší kousky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, olivy bez pecek scedíme. Červenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
-
2
Rybu posypeme kořením na ryby, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, rýži, orestujeme, zaprášíme čočkovou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, vínem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a povaříme asi 20 minut. Přisypeme kousky ryby, olivy, tymián, promícháme a dovaříme.