Tuňák grilovaný s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Tuňák obecný
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 120 g Cibule
- 100 g Arašídy
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 1 g Pepř černý mletý
- 35 g Olej olivový extra panenský
- 120 ml Mléko kokosové
- 50 ml Ananasová šťáva
- 25 ml Citronová šťáva
- 25 ml Omáčka sójová
- 100 ml Kokosové mléko
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 41 g
- Sodík 868 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 738.7 mg
- Vláknina 16355 mg
- Vitamín A 16355 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tuňáka vložíme do misky, zalijeme kokosovým mlékem, ananasovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přidáme mleté ořechy, sůl, pepř, cukr, pálivou papriku, zalijeme kokosovým mlékem, zakápneme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a zvolna vaříme, až bude omáčka hladká.
-
3
Filety z tuňáka krájíme na čtverečky, napichujeme na jehly, potíráme ořechovou omáčkou a grilujeme ze všech stran do zlatova.