Hejk dušený s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 85.7 mg
- Draslík 133.6 mg
- Vláknina 1535 mg
- Vitamín A 1535 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce hejka osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s petrželkou, zpěníme, přidáme česnek, zalijeme trochou vývaru a dusíme 15 minut. Přiložíme porce hejka, přisypeme krevety, dolijeme zbytek vývaru a dusíme doměkka.
-
3
Rybu s krevetami upravíme na talíře a podáváme.