Hejk dušený s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 120 g Cibule
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Hejk
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.7 mg
  • Draslík 133.6 mg
  • Vláknina 1535 mg
  • Vitamín A 1535 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce hejka osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s petrželkou, zpěníme, přidáme česnek, zalijeme trochou vývaru a dusíme 15 minut. Přiložíme porce hejka, přisypeme krevety, dolijeme zbytek vývaru a dusíme doměkka.

  • 3

    Rybu s krevetami upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu