Chlebíčková snídaně
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo bylinkové
- 100 g Paštika z husích jater
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Paprika mletá sladká
- 4 plátek Chléb samožitný
- 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
- 2 dl Voda pitná
- 0.01 kg Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olivy nakládané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 191.9 mg
- Draslík 205.7 mg
- Vláknina 1028.6 mg
- Vitamín A 1028.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku si ve 2 dl vody uvaříme 2 vajíčka natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, poté je zchladíme, oloupeme. Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně posekáme. Čtyři plátky černého chleba nakrájíme na trojúhelníky a nakrájíme na kolečka. Plátky uzeného lososa (nakládaného v oleji) nakrájíme na stejné trojúhelníčky jako chleba. Malé trojúhelníčky chleba potřeme máslem, položíme na ně trojúhelníčky lososa, ozdobíme plátky vajíček, která posypeme špetkami soli, červené papriky a koprem.
-
2
Z dalšíc 4 plátků bílého chleba vypíchneme kulatou formičkou (o půměru asi 6 cm) malé chlebíčky, které potřeme bylinkovým máslem, položíme na ně tenký plátek paštiky a na poloviny rozkrojené plněné nakládané olivy (černé i zelené). Chlebíčky dáme na mísu a podáváme.