Pstruh na másle s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 812 mg
- Vláknina 13014.5 mg
- Vitamín A 13014.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem. Očištěné a omyté pstruhy osušíme, celé ryby potřeme solí a naskládáme na připravený plech.
-
2
Omyté citrony nakrájíme na tenká kolečka, ze kterých polovinu vložíme dovnitř pstruhů. Ryby naplníme také lístky tymiánu, vnitřek posypeme pepřem, poskládáme na půlku naplátkovaného másla. Navrch naskládáme zbylé citrónové plátky a druhou polovinu másla. Nakonec posypeme ryby kmínem a vložíme do nahřáté trouby.
-
3
Pečeme 15 - 20 minut, po upečení necháme ryby 5 minut odpočinout a servírujeme.