Tuňáková haše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 50 g Pažitka
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 945.3 mg
  • Vláknina 11075 mg
  • Vitamín A 11075 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme a vaříme v osolené vodě, dokud trochu nezměknou. Kukuřici přidáme k bramborám, vše vaříme další minutu. Poté zcedíme a vrátíme do prázdného hrnce.

  • 2

    Brambory namačkáme, přidáme tuňáka včetně oleje, nasekanou pažitku a provensálské koření. Vše důkladně promícháme. Rozehřejeme gril, bramborovou směs na něj na cca pět minut rozložíme (dokud lehce nezhnědne). Ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu