Grilovaný mořský ďas v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 43.3 mg
  • Draslík 588.4 mg
  • Vláknina 1755 mg
  • Vitamín A 1755 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme dva kusy alobalu, na každý položíme jeden kus ryby. Po celé části filetu uděláme lehce nožem zářezy, do kterým vložíme prolisovaný česnek. Popřípadě můžeme česnekem rybu jen potřít.

  • 2

    K rybě přidáme limetku, ze které vymáčkneme trochu šťávy a plátek másla. Poté přidáme rozpůlená rajčata a balíček důkladně uzavřeme.

  • 3

    Vše vložíme na gril a grilujeme cca 25 minut z obou stran, dokud není ryba propečená a měkká. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu