Studené makrelové filety Escabecho
Suroviny
- 500 g Makrela - filety
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Mrkev kořen
- 150 g Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 79 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 666.9 mg
- Vláknina 4762.5 mg
- Vitamín A 4762.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme.
-
2
Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C.
-
3
Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky.
-
4
Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje.
-
5
Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem.