Okouník s hořčicí a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okouník mořský
  • 250 g Mrkev kořen
  • 300 g Brambory
  • 150 g Hrášek
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 100 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 160 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 753.6 mg
  • Vláknina 13499.8 mg
  • Vitamín A 13499.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme. Mrkev s bramborami smícháme a dáme na 10 minut vařit ve vodě, dokud nám zelenina nezměkne.

  • 2

    Mezitím si pokrájíme cibuli nadrobno. Ryby poláchneme a pokrájíme na kostičky. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Prolisujeme do woku česnek, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme. Přidáme pokrájenou rybu a opékáme za stálého míchání dalších pět minut. Poté přidáme brambory s mrkví, hrášek a vše opékáme další tři minuty. Následně vše zalijeme vínem, přidáme hořčici a pokračujeme v opékání další tři minuty.

  • 3

    Do pánve vymačkáme limetku a dochutíme ji dle vlastní chuti solí a pepřem. Po minutě do pánve nalejem smetanu a vše vaříme další dvě minuty. Ihned poté jídlo rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu