Polévka s mořskými plody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Mořské plody mix
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 500.2 mg
  • Vláknina 6460.3 mg
  • Vitamín A 6460.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.

  • 3

    Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu