Polévka s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 500.2 mg
- Vláknina 6460.3 mg
- Vitamín A 6460.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.
-
2
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.
-
3
Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.