Jednohubky z tresky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 50 g Strouhanka
  • 10 g Pažitka
  • 500 g Treska aljašská
  • 150 g Rýže Basmati
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 168.9 mg
  • Draslík 638.2 mg
  • Vláknina 12045 mg
  • Vitamín A 12045 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži připravíme dle návodu na obalu. Rybu opláchneme, potřeme solí a pepřem a naložíme do citronové šťávy.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní 40 ml oleje. Za stálého míchání cca 4 minuty opékáme zeleninu. Přidáme rýži, nasekanou pažitku, opékáme 1 minutu, a poté dáme stranou.

  • 3

    Rybu obalíme v klasickém trojobalu. Wok pánev znovu rozpálíme a naplníme olejem. Následně rybu 2-3 minuty smažíme v pánvi. Po vyndání osušíme ubrouskem od přebytečného oleje a podáváme s již hotovou zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu