Tresčí filety s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 700 g Treska aljašská
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 93.6 mg
  • Draslík 727.8 mg
  • Vláknina 2132.5 mg
  • Vitamín A 2132.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresčí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 10 minut. V průběhu pečení filety jednou obrátíme.

  • 2

    Dušenou rýži promícháme se smetanou, strouhaným Parmezánem, vytvoříme z rýže kopečky, upravíme na talíře, přiložíme upečené tresčí filety a podáváme.

Komentáře k receptu