Polévka z rejnoka s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1463 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 338.6 mg
- Vláknina 2699.8 mg
- Vitamín A 2699.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z rejnoka vložíme do sítka, do hrnce nalijeme vodu, přidáme pokrájený citron, přivedeme k varu, sítko s masem zavěsíme na okraj hrnce a rejnočí maso vaříme v páře zhruba 20 minut. Mezitím zbavíme papriky jádřinců a nakrájíme na tenké nudličky, lístky koriandru a pažitku posekáme najemno.
-
2
Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme do talířů, přisypeme papriky, koriandr s pažitkou a zalijeme teplým rybím vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.