Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou
Suroviny
- 10 g Kopr čerstvý
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Treska aljašská
- 15 ml Citronová šťáva
- 180 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Majonéza
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.2 l Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 70 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 181.1 mg
- Vláknina 2895.3 mg
- Vitamín A 2895.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kopr omyjeme, nasekáme na jemné kousky, majonézu smícháme s koprem, citronovou kůrou a šťávou, osolíme, opepříme. Pivo rozšleháme s moukou na řídké těsto. Kousky ryby poprášíme kukuřičnou moučkou, poté obalíme v těstě, přebytky těsta necháme okapat.
-
2
Obalenou rybu ihned osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Porce ryby servírujeme s koprovou omáčkou, kterou jsme připravili z majonézy.