Fáš z rybího masa s řapíkatým celerem, mrkví a pikantní rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Chilli paprička
  • 500 g Filé rybí
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 397.7 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 12052.9 mg
  • Vitamín A 12052.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso uvaříme nebo upečeme (lze použít také ořezy), odstraníme všechny kosti. Na jemno rozemeleme, přemístíme do mísy, přidáme žloutky, kardamom, mletý kmín, koriandr, škrob, přilijeme smetanu a ochutíme solí i bílým pepřem. Můžeme zakápnout citronovou šťávou, důkladně promícháme a propracujeme.

  • 2

    Mrkev očistíme, oškrábeme a rozkrojíme na cca 8 špalíčků o délce 8 - 10cm. Na stejné klínky nakrájíme i řapíkatý celer. Prsty namočíme ve vodě, konce zeleninových špalíčků obalíme ve směsi rybího masa a vytvoříme válečky. V pánvi mírně rozpálíme olej a paličky na něm ze všech stran opečeme.

  • 3

    Rajčata omyjeme, vložíme do vroucí vody, necháme projít varem a ihned zchladíme ledovou vodou. Oloupeme a vyřízneme středy, na jemno nasekáme, smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí. Přidáme nasekaný česnek, osladíme cukrem a dochutíme nadrobno rozkrájenou bazalkou. Zakápneme olejem, několika kapkami tabasca, osolíme. Na závěr přimícháme nadrobno nasekané chilli papričky. Omáčku přelijeme do malé mističky.

  • 4

    Do středu talířů položíme vždy dvě paličky s celerem, o ně opřeme dvě paličky s mrkví. Můžeme posypat nadrobno sekaným řapíkatým celerem, podáváme s omáčkou, v níž maso namáčíme.

Komentáře k receptu