Penne á la putanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Rajčata
  • 30 g Bazalka
  • 80 g Olivy černé
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 500 g Těstoviny penne
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 408.2 mg
  • Vláknina 11219.8 mg
  • Vitamín A 11219.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a společně s chilli papričkou pokrájíme na menší kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ančovičky nahrubo nakrájíme. Bazalku omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme chilli, česnek a rajčata. Smažíme 5 minut, poté přidáme olivy, ančovičky a kapary. Povaříme 5 minut. Omáčku smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme a ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu