Ryba na citronech pečená v alobalu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 8 ks Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 409.8 mg
  • Vitamín A 409.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno posekáme lžíci kaparů, očistíme a ořízneme 8 výhonků chřestu a připravíme 4 velké filety z bílé ryby.

  • 2

    Čtyři čtverce alobalu o straně 50 cm lehce potřeme olejem. Na prostředek alobalu položíme rybí filet potřený kapary, přelijeme citrónovou šťávou a podle chuti opepříme. Na každý filet položíme dva výhonky chřestu, poprášíme paprikou, zahneme okraje alobalu a filety dobře zabalíme.

  • 3

    Balíčky dáme na pečící plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, až se ryba začne oddělovat.

  • 4

    Rybu vyjmeme z alobalu a servírujeme.

Komentáře k receptu