Ryba na citronech pečená v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 409.8 mg
- Vitamín A 409.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Najemno posekáme lžíci kaparů, očistíme a ořízneme 8 výhonků chřestu a připravíme 4 velké filety z bílé ryby.
-
2
Čtyři čtverce alobalu o straně 50 cm lehce potřeme olejem. Na prostředek alobalu položíme rybí filet potřený kapary, přelijeme citrónovou šťávou a podle chuti opepříme. Na každý filet položíme dva výhonky chřestu, poprášíme paprikou, zahneme okraje alobalu a filety dobře zabalíme.
-
3
Balíčky dáme na pečící plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, až se ryba začne oddělovat.
-
4
Rybu vyjmeme z alobalu a servírujeme.