Ryby pečené v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Citrony
  • 1000 g Tuňák obecný
  • 50 g Fenykl obecný
  • 30 g Citronová kůra
  • 1000 g Parmice
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 3000 g Sůl mořská
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 147554 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 139.4 mg
  • Draslík 905.4 mg
  • Vláknina 8505 mg
  • Vitamín A 8505 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.

  • 2

    Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.

Komentáře k receptu