Ryby pečené v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 147554 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 139.4 mg
- Draslík 905.4 mg
- Vláknina 8505 mg
- Vitamín A 8505 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.
-
2
Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.