Pstruzi s hroznovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Hroznové víno
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 5 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 20 g Pažitka
- 3 g Pepř bílý
- 30 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 4 dl Víno bílé
- 1 kg Pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1591 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 1101.6 mg
- Vláknina 3113 mg
- Vitamín A 3113 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
-
2
Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.