Pstruzi s hroznovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 3 g Pepř bílý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1591 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 1101.6 mg
  • Vláknina 3113 mg
  • Vitamín A 3113 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.

  • 2

    Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu