Losos zapečený se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 350 g Zelí červené - sterilizované
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 800 g Losos - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 1409.9 mg
  • Vláknina 5215.8 mg
  • Vitamín A 5215.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa omyjeme, osušíme, potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Žampiony propláchneme pod studenou vodou, okapané nakrájíme na malé kousky a promícháme se sterilizovaným zelím.

  • 2

    Zapékací formu vymažeme máslem, zbytek másla s trochou soli v pánvi osmahneme dozlatova.

  • 3

    Do formy rozložíme část zelí a žampiony, pokapeme ho citronovou šťávou a na něj položíme třetinu plátků lososa. Ryby potřeme rozpuštěným osoleným máslem, dáme na ně další část zelí, to opět pokapeme citronovou šťávou, na zelí dáme lososa, a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Horní vrstva je z lososa.

  • 4

    V misce smícháme zakysanou smetanu s vínem a směs nalijeme do zapékací mísy.

  • 5

    Zapékáme 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, pak hned rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu