Treska vařená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 hrst Pažitka
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 0.2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 1347.1 mg
  • Vláknina 10442 mg
  • Vitamín A 10442 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.

  • 2

    Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.

  • 4

    V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.

  • 5

    Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.

  • 6

    Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.

Komentáře k receptu