Salát s jemnou sardelovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2078 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 809 mg
  • Vláknina 10802.8 mg
  • Vitamín A 10802.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Saláty omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, natrháme a rozdělíme na servírovací talíře.

  • 2

    Do vysoké nádoby dáme sardelové filety, tvaroh, citronovu šťávu, olivový olej a sójovou omáčku a vše rozmixujeme a rozšleháme najemno. Poté ještě vmícháme nastrouhaný parmezán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.

  • 3

    Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a ty krátce dozlatova osmažíme na pánvi s 1 lžící rozehřátého oleje. Krutony nasypeme na salát s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu